Vakantieweek

Kinderen in Groningen en omgeving, die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, willen wij een onvergetelijke creatieve week aanbieden. Dit d.m.v. workshops zoals: muziek maken, schilderen, grafiek, koken, toneel, dansen, filmen, bouwen en outdoor activiteiten. De begeleiding is in handen van professionele kunstenaars van de Biotoop en zorgvuldig gekozen vrijwilligers (allen in bezit van een VOG).

Jonge kunstenaars werkend in de Biotoop zetten hun ateliers en studio’s open om kinderen workshops te laten volgen zoals: schilderen, beeldhouwen, koken, muziek maken, dansen, filmen, toneelspelen, etc.

Een groot aantal vrijwilligers ondersteunt het project. Door fysiek bezig te zijn en dingen te creëren onder begeleiding van enthousiaste kunstenaars en koks doen kinderen belangrijke ervaringen op. Zo kunnen ze trots zijn op wat ze hebben gemaakt en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Daarnaast leren ze samen te werken en komen ze in aanraking met andere werelden en denkbeelden. Juist nu is het belangrijk om creativiteit bij kinderen te stimuleren en talenten te ontwikkelen.

Maar het allerbelangrijkste is om even weg te zijn van huis, samen leuke dingen te doen en plezier te maken.

Vaste onderdelen zijn:

  • Gezamenlijke start van de dag met Kinder Yoga,
  • Koken (met groenten en kruiden uit de moestuin)
  • Toneel- of film spelen, dans
  • Muziek maken, rappenSchilderen, ontwerpen, bouwen…
  • Outdoor activiteiten.

Ook is er ’s middags vast op het programma: koken met een professionele kok die een menu creëert met producten van de voedselbank en van plaatselijke ondernemers. (Gekoppeld aan een workshop receptenboekje- en menukaartjes ontwerpen voor bij het eten). De laatste dag wordt er gewerkt aan een totaaltheater voorstelling met filmprojectie. Als afsluiting van deze intensieve week laten we in de theaterzaal aan de ouders zien wat we gedaan hebben. (Maar ook familieleden, vrienden, buren, donateurs en pers zijn van harte welkom).

 

Namens Stichting KunstKriebels nodigen we u uit om dit project een warm hart toe te dragen en met een donatie te ondersteunen.